Gratis verzending naar België 🇧🇪

30 dagen retour zenden mogelijk

we staan voor je klaar

Mon - Fri, 9:00 - 18:00
land

Prescriptions

Als je een bril nodig hebt, krijg je van je opticien of oogarts een brilrecept mee. Hierop staan alle sterktes en waardes die nodig zijn om glazen op sterkte te kunnen maken. We kunnen voor bijna alle sterktes glazen maken, van -10 tot +10 SPH.

DE NUMMERS BEGRIJPEN

Je brilrecept kan er soms ingewikkeld uitzien, maar dat hoeft het niet te zijn. Wij maken het graag makkelijk voor je, zodat jij je alleen nog maar druk hoeft te maken om welke bril je gaat nemen.

Onze sterkte tabel ziet er zo uit:

Prescription Table

De eerste kolom is de sterkte van je rechteroog, en de tweede voor je linkeroog. Per kolom zijn er vier waardes: Sfeer (SPH), Cilinder (CYL), As (AXI) en Pupilafstand (PD).

De SPH waarde corrigeert myopie: bijziendheid, aangegeven met een minus (-), of hypermetropie: verziendheid, aangegeven met een plus (+). Het is heel normaal dat deze sterktes verschillend zijn, dus check goed of je voor je beide ogen de juiste SPH waarde hebt.

CYL en AXI corrigeren astigmatisme, dit komt voor wanneer je hoornvlies niet volledig rond is, maar een beetje de vorm van een rugbybal heeft. AXI en CYL horen bij elkaar: CYL is de hoeveelheid astigmatisme, AXI is de as, een getal tussen 1 en 180.

Als laatste is er de Pupilafstand (PD), dit is de afstand tussen je pupillen in millimeters en zorgt ervoor dat het midden van je glazen precies op de juiste plek zit. Als je je PD niet kunt vinden in je brilvoorschrift, kun je dit laten opmeten bij een van onze winkels, of bij een andere opticien. Als je een Home Try-On bestelling hebt geplaatst, ontvang je er een PD opmeet-tool bij.

Het kan zijn er ook een ADD sterkte bij je brilvoorschrift zit. Deze corrigeert je leessterkte, en heb je nodig voor multifocale glazen. Denk je dat je multifocale glazen nodig hebt? Lees er hier meer over.

Het is erg belangrijk om al deze informatie te hebben voordat je je bril met sterkte bestelt. Twijfel je nog? Boek dan een oogmeting. Sterktes veranderen meestal elke twee jaar, dus als het lang geleden is, boek dan voor de zekerheid een oogmeting.

Book an eye test

NOG TWEE DINGEN...

Het is belangrijk dat je niet de sterktes van je lenzen gebruikt bij het bestellen van een nieuwe bril. Omdat lenzen direct op je ogen zitten, hebben ze een andere sterkte.

Als je brilvoorschrift ook PRISM waardes heeft, kunnen we helaas geen bril met jouw sterktes maken.

JE STERKTE INVULLEN

Als je je ogen in een onze winkels hebt laten testen, zijn je sterktes opgeslagen in je online account. Neem contact met ons op als je het niet kunt vinden, of plan een check-up voor jezelf in.

Je kunt je sterktes ook zelf invullen. Gebruik het drop-down menu om alles in te vullen. Wees extra voorzichtig en check goed of je plus (+) of min (-) in moet vullen, en dat je alle waardes goed invult. Nog een laatste check, en klaar!

STERKTE EN LENSDIKTE

Liever geen bril met jampotglazen? Geen zorgen, onze deskundige opticiens gebruiken altijd de dunst mogelijke glazen, zonder extra kosten.

Als je sterkte hoger of lager is dan -6 of +6 SPH, raden we het af om voor een metalen frame te gaan, omdat de glazen dan dikker zullen zijn dan het frame zelf. Kijk in plaats daarvan eens bij onze frames van acetaat, er zit genoeg leuks tussen.

EVEN WAT MEER DETAIL

Oké, het is dus helemaal duidelijk wat de verschillende waardes betekenen. Maar als je benieuwd bent naar wat er nu precies gebeurt ín je oog, lees dan hier verder.

Myopie

Myopie staat beter bekend als bijziendheid, hierbij hebben mensen moeite om dingen veraf scherp te zien. Dit gebeurt als je oog van de voor- naar de achterkant te lang doorgroeit. Hierdoor ligt de focus voor je netvlies, in plaats van erop, waardoor je zicht wazig wordt.

Hypermetropie

Beter bekend als verziendheid, is hypermetropie een veelvoorkomende refractieve afwijking waardoor mensen moeite hebben om van dichtbij scherp te kunnen zien. Soms hebben mensen het niet eens in de gaten, vooral als ze nog jong zijn. Mensen met duidelijke hypermetropie zullen zowel dichtbij als veraf niet scherp kunnen zien.

Astigmatisme

Astigmatisme een veelvoorkomende afwijking waardoor je niet scherp kunt zien. Het komt voor wanneer het hoornvlies (de doorzichtige laag die de voorkant van je oog vormt), of de lens van je oog, een onregelmatige vorm heeft.

Nu dat je helemaal op de hoogte bent, kun je je nieuwe bril uit gaan zoeken.

Onze winkels

Kom langs in de winkel bij jou in de buurt en bekijk de volledige collectie. Je kunt hier ook terecht voor een kosteloze oogmeting en persoonlijk stijladvies.

Meld je nu aan

Wees als eerste op de hoogte van Ace & Tate updates zoals onze nieuwste brillen, speciale collecties en feestjes bij jou in de buurt.


© 2019 Ace & Tate. Alle rechten voorbehouden.