Kom langs voor een gratis oogmeting 

Of je nou klachten hebt of niet — een gratis oogmeting is altijd een goed idee. Kosteloos (echt waar) controleert een gekwalificeerde opticien de gezondheid van jouw ogen. Dus kom snel langs in één van onze winkels. Je ogen zullen je eeuwig dankbaar zijn.

Boek nu

Een gratis oogmeting is voor iedereen

Jep, ook voor jou. Het kan zijn dat je al last hebt van een aantal kwaaltjes. Maar ook als je ogen tiptop in orde zijn kun je langskomen voor een oogmeting. Soms kun je kwaaltjes zelf al herkennen — ondertitelingen worden bijvoorbeeld waziger of je knijpt je ogen steeds vaker samen. Dan is het zeker verstandig om snel de gezondheid van je ogen te laten checken. Bij onze winkels doe je dat bij een deskundige opticien.

We raden iedereen aan om eens in de twee jaar een oogmeting te doen, zelfs als je ogen 100% in orde lijken te zijn. Je wordt namelijk niet opeens wakker met slecht zicht. Verminderd gezichtsvermogen is een geleidelijk proces. Het kan zijn dat je hierdoor niet in de gaten hebt dat je eigenlijk een bril nodig hebt. Kom dus snel langs en maak een afspraak!

Boek nu

Wat is een oogmeting?

Een oogmeting is een uitgebreide beoordeling van je gezichtsvermogen. Tijdens de oogmeting bepaalt de opticien de optimale sterkte voor beide ogen met het gebruik van geavanceerde technologie. Dit doen ze door te achterhalen of je ogen een van de veel voorkomende refractieafwijkingen (of gezichtsstoornissen) hebben. De verschillende soort refractieafwijkingen zijn: Myopie, Hypermetropie, Astigmatisme en Presbyopie.

Lees meer

Hoe werkt een gratis oogmeting?

Consult

Om persoonlijk advies te kunnen geven stelt de opticien een aantal vragen. Dit zal over de gezondheid van je ogen gaan. Ze bespreken daarnaast ook je algehele gezondheid.

Meting huidig gezichtsvermogen

Draag je al een bril op sterkte? Neem dan jouw huidige bril mee naar je afspraak. Wij kunnen dan meten in hoeverre deze nu nog geschikt is voor jouw ogen. 

Autorefractormeting

Om een schatting te maken van jouw sterkte, gebruiken we een optisch instrument. Klinkt spannend, maar het is vooral gewoon heel accuraat. Het instrument meet met een snelle scan de vorm van je ogen en het vermogen van je ogen om scherp te stellen.

Subjectief refractieonderzoek

In een gratis oogmeting wordt ieder oog eerst apart gemeten. Dit doen we door glazen en filters voor het oog te verwisselen. Hierdoor vergelijken we hoe je er op korte en lange afstand mee ziet. Vervolgens worden beide ogen samen gemeten om te beoordelen of de combinatie ook comfortabel werkt.

Extern oogonderzoek

De opticien gebruikt een verlichte microscoop om de voorkant van ieder oog nauwkeurig te bekijken. Zo kunnen we beoordelen of de structuren aan de buitenkant van het oog er normaal en gezond uitzien.

Resultaten en advies

Met deze testen en de reacties die we van jou ontvangen komen we samen tot een oplossing. We slaan je sterkte op in je online account en geven je ook een kopie op papier mee. Zo heb je altijd zicht op je sterkte wanneer je daar behoefte aan hebt.

Lees meer

Passend advies van opticiens 

Bij onze winkels wordt de oogmeting uitgevoerd door deskundige opticiens. Zij helpen je graag met een objectieve oogmeting. Ze zullen altijd kijken naar jouw persoonlijke situatie en geven je passend advies voor jouw ogen en wensen. Ze bespreken bijvoorbeeld het gewenste gebruik van je bril of contactlenzen. 

Kies een nieuwe bril uit

Ja, en dan kan het echte feest beginnen — het uitkiezen van een Ace & Tate bril (of niet, nemen we niet persoonlijk). In onze winkels vind je een breed assortiment aan monturen, van ronde klassiekers zoals Neil tot opvallende frames zoals Amy en Jack. We geven naast advies over je huidige sterkte ook graag stijladvies. Zo vind je jouw perfecte, nieuwe bril.

Boek een oogmeting

Hoe kan ik een afspraak maken? 

Simpel! Klik op "Boek nu" en volg de stappen om je afspraak te maken. Je kan ook langskomen in de winkel of bellen. Een gratis oogmeting duurt ongeveer 20 minuten (zowel voor glazen voor enkelvoudig zicht als multifocaal*). Het kan dus zelfs in je lunchpauze!

Boek nu

Geen winkel in de buurt?

Kun je niet langskomen voor een oogmeting IRL, dan hebben we andere manieren om je ogen te laten checken en de perfecte bril te vinden.

Bekijk onze services

Bij ons zit je goed

We nemen extra voorzorgsmaatregelen in de winkel en tijdens de oogmetingen om te garanderen dat de gezondheid van jou en ons team niet in gevaar wordt gebracht en de verspreiding van COVID-19 te beperken.

Boek nu

Onze winkels
An Ace&Tate storefront

Bezoek onze winkels voor de gehele collectie, stijladvies of een gratis oogmeting. Meer info over openingstijden en beschikbare service bij jou in de buurt vind je op de individuele winkelpagina.

Alle winkels
Er komen goede dingen jouw kant op

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Ace & Tate — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!