Gratis verzending & retourneren naar België 🇧🇪
30 dagen terugstuurbeleid

we staan voor je klaar

Ma - Vr, 9:00 - 18:00
land

FAQs


Veelgestelde vragen en antwoorden.

Producten

Deze brillen!

Let op: de titanium en limited edition monturen zijn €50 duurder dan bovengenoemde prijs.

Al onze brillen worden ontworpen in onze studio in Amsterdam, en onze monturen zijn met zorg handgemaakt van hoge kwaliteit materialen. Lees meer hier.

Al onze brillen worden gemaakt met hoge kwaliteit kunststof (CR-39) glazen. We brengen een anti-kraslaag aan om de kans op beschadigingen te minimaliseren en een 100% UV-beschermingslaag om je ogen te beschermen tegen schadelijk UV-licht.

Onze brillen en zonnebrillen op sterkte zijn ook voorzien van een dubbele antireflectiecoating.

Al onze multifocale glazen worden geproduceerd door middel van een innovatieve, digitale slijptechniek. Hiermee kunnen we nauwkeurige, op maat gemaakte glazen slijpen voor jouw sterkte. Afhankelijk van je sterkte wordt de index (de dikte) van de glazen aangepast, voor het beste resultaat. Onze glazen zijn accuraat, comfortabel en minder breekbaar dan traditionele minerale glazen.

Onze multifocale brillen zijn beschikbaar met een sterkte (SPH) tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

Aha, de Blue Light Filter. Wanneer je langere periodes achter een beeldscherm zit, of je 's avonds veel gebruik maakt van je telefoon of tablet, komen je ogen in contact met UV blauw licht dat door deze schermen wordt uitgestraald (naast ander kunstmatig licht).

Langdurige blootstelling aan dit blauwe licht kan schadelijk zijn voor je gezondheid. Om deze reden bieden wij glazen aan met een speciale coating om je ogen te beschermen tegen dit blauwe licht.

Het kost €20 om dit filter toe te voegen aan je bril.

De kosten voor het vervangen van je bestaande glazen met Blue Light Filter zijn €68 voor enkelvoudige glazen en €168 voor multifocale glazen.

Door toevoeging van het filter krijgen je glazen een gelige gloed. Wil je het mooiste resultaat? Dan raden wij het af om transparante monturen te kiezen als je besluit een bril te kopen met Blue Light Filter.

Wil je meer weten? Klik hier.

Brilrecepten

Yes! We bieden altijd gratis oogmetingen aan — zonder verdere verplichtingen. Onze gekwalificeerde opticiens gebruiken de beste apparatuur. Boek een afspraak op onze website of in de winkel.

Lees hier meer over onze gratis oogmetingen.

We voeren op dit moment alleen in sommige landen en winkels oogmetingen uit, waarbij we ons houden aan strenge voorzorgsmaatregelen. Kijk op onze COVID-19-pagina voor meer informatie of bekijk de pagina van je dichtstbijzijnde winkel om te zien of daar oogmetingen plaatsvinden.

Nee, dat is geen probleem. Wij maken glazen met een sterkte (SPH) tussen -10.00 en +10.00 en een cilinder tussen -6.00 en +6.00.

Sterktes met een cilinder hoger dan -4.00 en +4.00 kunnen alleen in een van onze winkels worden besteld omdat we je pupilhoogte moeten meten.

We maken multifocale brillen met een sterkte tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

We gebruiken glazen met een hoge index voor sterktes van meer dan 3,25 dioptrie (cilinder en sterkte bij elkaar opgeteld). Deze glazen zijn dunner en vertekenen je ogen niet zoals de standaard glazen van deze sterkte doen. We berekenen hiervoor geen extra kosten en we zullen dezelfde glazen voor beide ogen gebruiken. Als je ogen van sterkte verschillen wordt voor beide glazen de dikte van de hogere sterkte gebruikt.

We bieden twee soorten glazen, afhankelijk van je sterkte.

Enkelvoudige glazen: Enkelvoudige glazen corrigeren bijziendheid of verziendheid. Deze glazen hebben over het hele oppervlak dezelfde sterkte.

Multifocale glazen: Je hebt misschien glazen voor dichtbij en veraf nodig. In plaats van voortdurend van bril te wisselen kun je kiezen voor multifocale glazen.

Een multifocale bril inclusief glazen op sterkte kost €298. Onze multifocale zonnebrillen kosten €348.

We bieden multifocale brillen met een sterkte (SPH) tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

Geen probleem. Wij brengen hiervoor geen extra kosten in rekening – je betaalt nooit meer dan de prijs die op onze website staat vermeld.

Wanna get your glasses just right? Then it’s important you know your Pupillary Distance — or PD for short. Simply put, it's the difference between the centre of your right pupil and the centre of your left pupil, measured in millimetres.

Use our online tool for the quickest way to figure out your PD.

Verzenden & retourneren

Momenteel bieden we gratis verzenden en retourneren aan in de volgende landen:

Verenigd Koninkrijk Ierland Nederland België Duitsland Oostenrijk Denemarken Zweden Spanje

In de volgende landen bieden we ook gratis verzenden aan, maar met betaald retourneren:

Frankrijk Zwitserland Portugal Italië Finland Luxemburg Bulgarije Estland Griekenland Hongarije Letland Litouwen Polen Roemenië Slovenië Slowakije Zwitserland Kroatië Tsjechië De levertijd hangt af van je sterkte. Sterktes tussen -6.00 en +4.00 en een lagere cilinder dan -2.00 hebben over het algemeen een kortere levertijd. Je kunt de levertijden van deze sterktes hieronder vinden:

 • Zonnebril zonder sterkte 1-5 werkdagen
 • Enkelvoudige bril op sterkte 4-10 werkdagen
 • Enkelvoudige zonnebril 4-10 werkdagen
 • Multifocale bril 8-14 werkdagen
 • Multifocale zonnebril 8-14 werkdagen

Voor een bril op sterkte buiten de bovengenoemde reeks hebben we meer tijd nodig. Deze glazen worden speciaal voor jou op sterkte gemaakt. De levertijden zijn:

 • Enkelvoudige bril 8-14 werkdagen
 • Enkelvoudige zonnebril 8-14 werkdagen
 • Multifocale bril 8-14 werkdagen

Cadeaubonnen worden binnen 1-5 werkdagen verstuurd.

Als je niet tevreden bent met je bril kun je deze altijd binnen 30 dagen aan ons terugsturen. Dit geldt ook voor een (zonne)bril op sterkte.

Je kunt contact opnemen met onze klantenservice. We sturen je zo snel mogelijk een retourlabel. Als we je bril op ons hoofdkantoor in Amsterdam hebben ontvangen, verwerken we je retourzending wanneer je je bril wilt ruilen of krijg je je geld van ons terug. Je kunt ook altijd je bril terugbrengen in een van onze winkels.

Momenteel bieden we gratis verzenden en retourneren aan in de volgende landen:

Verenigd Koninkrijk Ierland Nederland België Duitsland Oostenrijk Denemarken Zweden Spanje

In de volgende landen bieden we ook gratis verzenden aan, maar met betaald retourneren:

Frankrijk Zwitserland Portugal Italië Finland Luxemburg Bulgarije Estland Griekenland Hongarije Letland Litouwen Polen Roemenië Slovenië Slowakije Zwitserland Kroatië Tsjechië

Services

Voel je je goed wanneer je de bril op hebt? Naar ons idee is dat het allerbelangrijkste. Maar om er zeker van te zijn geven we je een paar basisregels die je kunt volgen om de perfecte bril voor jou te vinden.

Je pupillen bevinden zich in het midden van het glas. De glazen zijn niet veel breder dan je gezicht We adviseren om een montuur te kiezen die niet voor je wenkbrauwen zit, zodat je gezichtsuitdrukking zichtbaar blijft. De bril mag niet van je neus glijden Als je twijfelt helpen we je natuurlijk graag iets uit te zoeken.

Voor persoonlijk stijladvies – kom langs bij de winkel en vraag het onze medewerkers, of stuur foto’s via WhatsApp of e-mail en we geven je zo snel mogelijk ons beste advies.

Je kunt ook onze Virtual Try-On of Home Try-On gebruiken om de keuze makkelijker te maken.

Je selecteert met de Home Try-On service maximaal vier monturen (zonder glazen op sterkte) die je wilt passen en probeert ze vijf werkdagen uit – op onze kosten!

Ben je niet in de gelegenheid om een van onze winkels te bezoeken? Blijf dan gewoon waar je bent, wij hebben de oplossing.

We bieden een Home Try-On service in Nederland, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk en België.

Due to the current situation with COVID-19 some of our policies may change. Please see here for the latest information.

1) Zoek vier monturen uit en we sturen ze naar je op om ze gratis uit te proberen! Als je geen keuze kunt maken, kun je altijd nog enkele brillen uit proberen met onze Virtual Try-On.

2) Je monturen (met tijdelijke glazen) worden binnen enkele dagen geleverd. Je hebt vijf hele dagen om ze uit te proberen.

3) Neem genoeg selfies, maak een keuze en stuur de vier monturen gratis naar ons terug met de meegeleverde verpakking (noteer welke je het mooist vond).
4) Bestel je bril online en vergeet niet je sterkte te vermelden. Binnen 10 werkdagen ontvang je van ons je splinternieuwe bril. Dat ging gemakkelijk, toch?

Home Try-On is op dit moment helaas niet beschikbaar voor zonnebrillen. We nemen je feedback serieus en kijken naar mogelijkheden voor de toekomst!

Lees hier meer over Home Try-On.

Met deze service op onze website kun je online verschillende monturen uitproberen en een video van jezelf opnemen om een extra goede blik te werpen. Om het te proberen, selecteer je de knop 'online uitproberen' aan de rechterkant van elke productpagina. Wil je meer informatie? Ga here naartoe!

We bieden Same Day Service aan in onze winkels. We kunnen met deze service je bril dezelfde dag maken, meestal binnen een uur!

De kosten zijn €20 voor brillen met een sterkte (SPH) tussen -6.00 en +4.00 en een cilinder van maximaal -2.00.

De service is ook beschikbaar voor zonnebrillen op sterkte met een sterkte tussen +3.00 en -4.00 en een maximale cilinder van -2.00.

Soms zit je nieuwe bril niet zo goed op je gezicht wanneer je ‘m net hebt ontvangen. Dan moet je montuur eenvoudigweg worden aangepast of afgesteld. We kunnen je montuur kosteloos en zonder afspraak in al onze winkels aanpassen. Loop even naar binnen, dan zorgen we ervoor dat je de winkel verlaat met een perfect passende bril.

We kunnen de volgende punten oplossen door de brillenpootjes van je montuur aan te passen:

 • De bril zit te strak of te ruim
 • De flexibele neuspads zijn te breed of te ruim (bij een metalen montuur)
 • Het montuur zit te strak langs je hoofd
 • De bril zit een beetje scheef op je neus

Als je niet in de buurt van een van onze winkels bent, loop dan bij een opticien in de buurt naar binnen om je bril aan te laten passen. De meeste opticiens helpen je graag, maar soms vragen ze een kleine vergoeding.

Ja! Je kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice. Zij regelen alles voor je. Daarna hoef je alleen nog maar langs te gaan bij je winkel om de nieuwe glazen in je montuur te laten zetten.

Als je liever niet e-mailt kun je ook langsgaan bij een van onze winkels. Onze medewerkers helpen je graag.

Omdat acetaat een natuurlijk product is droogt het na verloop van tijd uit. Het kan zijn dat je montuur breekt bij het vervangen van de glazen. We vergoeden de kosten van de nieuwe glazen, maar kunnen geen garantie geven op monturen die ouder zijn dan twee jaar.

In heel veel steden!

Je kunt hier de huidige locaties vinden

Je zorgverzekering vergoedt misschien brillen en lenzen. Voordat je brillen bij Ace & Tate koopt, kun je het beste bij je zorgverzekeraar navragen of deze voor vergoeding in aanmerking komen. Dit is volledig afhankelijk van je verzekeraar en welke (aanvullende) verzekering je hebt.

Nee, je kunt bij ons alleen betalen met je pinpas of creditcard.

Een online oogmeting helpt je je ogen snel en gemakkelijk testen. Gewoon vanuit jouw huis en met de professionele hulp. De online oogmeting duurt ca. 20-30 minuten. Je kan easee Virtuele Assistent gebruiken, mocht je nog meer vragen hebben.

Ace & Tate en easee nemen elke oogtest vanzelfsprekend heel serieus. Daarom worden alle brilrecepten bij easee gevalideerd door oogspecialisten. De oogtest is over een periode van twee jaar uitvoerig getest en is ontworpen met behulp van leidende medische experts en klinische test data. Verder is de digitale test geclassificeerd als CE type 1 medisch hulpmiddel. Dit wil zeggen dat de technologie betrouwbaar is en dat je er zeker van kan zijn dat je bij easee een professionele oogtest doet.

We bieden deze service kosteloos aan, ook in onze winkels.

Op dit moment bieden we deze service alleen in Nederland en Duitsland aan. Onze klanten die niet in Nederland of Duitsland wonen, kunnen altijd een oogmeting bij een opticien in één van onze winkels boeken, als dit mogelijk ik.

Onderhoud

We hebben allemaal af en toe een beetje liefde en aandacht nodig, je bril ook.

Voordat je hiermee begint heb je het volgende nodig.

 • PH-neutrale zeep
 • lauw water
 • Een zacht, schoon doekje

Als je alles hebt doe je het volgende:

 • Was en droog je handen zorgvuldig.
 • Houd het montuur vast bij de neusbrug of brillenpootje.
 • Gebruik een kleine kom met lauw water en een scheutje zeep.
 • Veeg de glazen schoon met het schone, vochtige doekje.
 • Maak met voorzichtige, cirkelende bewegingen de glazen schoon van buiten naar binnen.
 • Herhaal tot de glazen schoon zijn.
 • Maak nu ook het montuur voorzichtig schoon.
 • Neem een droog doekje en zorg dat er geen water achter blijft.

Klaar!

Niet vergeten; je kunt het beste je bril in de brillenkoker bewaren.

Let op het volgende:

 • Niet drogen met warmte (föhn o.i.d.)
 • Niet schoonmaken met oplosmiddelen
 • Maak geen gekke bewegingen tijdens het schoonmaken
 • Laat je bril niet in de zon liggen
 • Laat je bril niet te lang nat blijven
 • Niet schoonmaken met een vuil doekje
 • Gebruik niet teveel vloeistof met schoonmaken
 • Wacht niet te lang met het schoonmaken van je bril

Meer hulp nodig? Is er een winkel in je buurt? Kom dan even langs. Onze medewerkers maken je montuur goed schoon met een ultrasonic reiniger. Vervuilde neuspads kunnen worden vervangen door nieuwe.

Het kan zijn dat je even moet wennen aan je nieuwe bril. Dit is heel normaal, want je ogen moeten aan de nieuwe sterkte wennen. Het kan tot twee weken duren totdat je helemaal aan je nieuwe bril gewend bent.

Omdat elk montuur een andere vorm heeft, moeten we misschien het montuur aanpassen om de glazen op de juiste plek ten opzichte van je ogen te krijgen. We proberen dit te doen als je de bril in de winkel ophaalt, maar eventuele nodige aanpassingen worden pas echt duidelijk wanneer je de bril een tijdje hebt gedragen. Neem contact met ons op als de problemen aanhouden. We kunnen dan de nodige aanpassingen doen.

Als de glazen niet helemaal lekker kijken kun je een nieuwe oogmeting in een van onze winkels laten doen of contact opnemen met onze klantenservice. We zullen je bril aanpassen zodat die volledig comfortabel zit.

Let op: Draag je bril niet als je er niet scherp mee kunt zien. Dat kan gevaarlijk zijn.

Verantwoordelijkheid

We zijn geen duurzaam bedrijf. We zijn een bedrijf dat voortdurend actief bezig is om de voetafdruk die we achterlaten te verkleinen. Het verkleinen van deze voetafdruk zal ontstaan door vele veranderingen – kleine en grote. Volg hier onze reis.

Nee, helaas zijn niet al onze monturen duurzaam — slechts een deel van onze producten wordt gemaakt van een 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar soort acetaat. In 2019 begonnen we veel meer van dit soort acetaat te gebruiken, maar nog niet alle kleuren worden er mee geproduceerd. De technische naam is "biologisch afbreekbaar acetaat" en het verandert de plastificeermiddelen van chemicaliën bij normaal acetaat in biologisch afbreekbare plastificeermiddelen.

Je kunt in onze webshop filteren om de monturen te vinden die biologisch afbreekbare acetaat bevatten. Bekijk het hier.

Voor wat onze verpakking betreft: we hebben kortgeleden een nieuwe, duurzamere brillenkoker ontworpen. Door onderzoek werd duidelijk dat 50% van onze voetafdruk werd veroorzaakt door onze verpakkingen. We hebben toen direct actie ondernomen.

Hieronder vind je onze eenvoudige ontwerp principes voor onze verpakkingen, met een focus op bescherming en functionaliteit:

 • Reduce: verminder en verwijder alle verpakking die niet functioneel is
 • Re-use: hergebruik en vervang verpakking voor eenmalig gebruik door verpakking die je vaker kunt gebruiken
 • Recycle: gebruik van afval of restmateriaal voor onze verpakkingen, en vermindering van materiaal complexiteit om het recyclen gemakkelijker te maken.

We stonden aanvankelijk voor vijf uitdagingen: onze brillenkoker, de doos waarin deze zit, ons schoonmaakdoekje, de katoenen draagtas en onze papieren tassen.

Er zijn geen dieren geschaad bij het maken van onze monturen, doekjes of verpakking. Wel kan de lijm die gebruikt is bij sommige brillenkokers dierlijk materiaal bevatten. Hier hebben we helaas geen controle over, omdat het onmogelijk is om lijm te certificeren.

Het meeste restmateriaal wordt door andere fabrikanten gebruikt voor het maken van sieraden of haaraccessoires. We werken ook aan een product dat zoveel mogelijk circulair is. Door over grondstoffen na te denken en het gebruiken van gerecycled materiaal, behouden deze hun waarde en kunnen we richting een circulaire economie gaan: een economisch systeem waarbij de producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Zodat producten, onderdelen en grondstoffen zoveel mogelijk hun waarde behouden.

Om dit mogelijk te maken, werken we samen met Reflow om verschillende manieren te testen waarop we onze 'end-of-use' monturen kunnen recyclen om bijvoorbeeld sleutelhangers te maken. We hebben ook samengewerkt met DGTL en met de creatieve studio ATL Model Art om een kunstwerk te maken met 15.000 overtollige lenzen. Dit kunstwerk was te zien op het DGTL-festival in April 2019 en reist de rest van het jaar rond om circulariteit te promoten.

Regular acetate is made from cellulose granules, that have a base of wood pulp or cotton. The cellulose is mixed with a pigment and an oil-based plasticiser to create the sleek looking, durable acetate sheets that most our frames are made of.

Bio acetate, on the other hand is made with a bio-based plasticiser. This makes the material biodegradable (after 115 days in industrial setting), but not compostable. It has a lower carbon footprint and that it reduces our reliance on non-renewable resources.

Lastly, the material is more easily recyclable than regular acetate. Neat, huh?

Shop our bio acetate frames, here.

Is your frame broken? Depending on the issue, it might be within the two year warranty. Please reach out to the customer experience team, our speak to our retail team in store - they will help you further.

If your prescription needs updating but you still love your current frame, you can simply reglaze your lenses from €48/GBP.

Simply have no use for your frames anymore? We don’t have a solution for this yet, so keep hold of your specs for now if you can. We’re exploring possibilities to recycle our old frames and will keep you posted.

There’s a lot of information about our responsible practices out there:

 • Have a look at our Medium blog, where we post detailed articles about our journey
 • The Responsibility page on the website will give you a lot of facts, figures and reports
 • Feel free to reach out to workingonit@aceandtate.com, we’d love to hear from you!

Our Response to COVID-19

We denken altijd aan de veiligheid van ons team en van onze klanten, en dragen ons steentje bij aan het verminderen van de verspreiding van het COVID-19 virus. Meer over onze maatregelen en het laatste nieuws vind je op onze COVID-19-pagina.

Cruciaal veiligheids materieel voor medisch personeel kent momenteel een grote schaarste, dit terwijl de vraag naar beschermende producten, waaronder veiligheidsbrillen en maskers met de dag toeneemt. COVID-19 heeft zich in een alarmerend snel tempo verspreid, dit vereist even snelle actie. Met onze expertise en contacten geworteld in optiek, kunnen wij doormiddel van het produceren van veiligheidsbrillen ongetwijfeld bijdragen aan de huidige vraag en tekorten. Door een bestelling te plaatsen of direct een van deze veiligheidsbrillen te doneren, kunnen we de veiligheid van hulpverleners direct verbeteren.

Wij moedigen onze klanten en medewerkers aan om via onze website een veiligheidsbril te doneren. Alle veiligheidsbrillen worden vervolgens door regionale Rode Kruis organisaties en overheidsinstanties, zoals het ministerie van volksgezondheid, verdeeld over Europa in de gebieden waar de grootste behoefte is aan persoonlijke beschermingsmiddelen.

Er zijn 2 verschillende manieren voor onze gemeenschap om een veiligheidsbril te doneren:

 1. Klanten die een bestelling plaatsen, kunnen ervoor kiezen om extra veiligheidsbrillen toe te voegen voor een prijs van € 3 per stuk. Deze mogelijkheid bestaat bij elk Ace & Tate-product.
 2. Klanten die geen Ace & Tate-product kopen, kunnen eenvoudig een veiligheidsbril doneren in hoeveelheden van 1, 3, 5, 10, 100 of 500, allemaal geprijsd op € 3 per stuk.

Wij hebben onze krachten gebundeld met de Rode Kruisbeweging in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

 • Rode Kruis Vlaanderen
 • Deutsches Rotes Kreuz Kliniken Berlin
 • Rode Kruis Nederland
 • Britse Rode Kruis
 • Zweedse Rode Kruis

Daarnaast werken we samen met het Ministerie van Volksgezondheid in Duitsland en Spanje:

 • Duitsland: Ministerie van Volksgezondheid / Bundesministerium für Gesundheit (BMG).
 • Spanje: Ministerie van Volksgezondheid / Ministerio de Sanidad, Consumo y Bienestar Social.

De inkoopprijs per veiligheidsbril is €3 voor Ace & Tate. We hebben de prijzen vertaald naar de lokale valuta van de landen waar we actief zijn. We hebben geprobeerd om dit zo correct mogelijk te doen voor de afgeronde prijzen. De kosten per valuta zijn als volgt; 3 EUR, 3 USD, 3 CHF, 33 SEK, 23 DDK en 3 GBP.

Ace & Tate maakt op geen enkele manier winst op kostmarges die voortkomen uit de vertaling van de prijs naar andere valuta vanuit Euro's. De surplus donaties zullen ingezet worden voor het produceren en doneren van meer veiligheidsbrillen.

Nee. Het is mogelijk dat er wel BTW staat op jouw factuur. Ace & Tate heft geen BTW op de aankoop van de veiligheidsbrillen donatie pakketten.

Ace & Tate heeft geen commercieel gewin op de aankoop van de donatie pakketten en alle donaties zullen ingezet worden voor het produceren en doneren van de veiligheidsbrillen.

Om zo effectief mogelijk bij te dragen rondom de bestrijding van COVID-19, werken we samen met de regionale Rode Kruis organisaties en overheidsinstanties zoals het ministerie van volksgezondheid in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Alle veiligheidsbrillen zullen gedoneerd worden aan de regionale Rode Kruis organisaties en overheidsinstanties zoals het ministerie van volksgezondheid om vervolgens verspreid te worden onder medisch personeel en vrijwilligers in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Onze veiligheidsbrillen worden gedoneerd aan regionale Rode Kruis organisaties en overheidsinstanties, zoals het ministerie van volksgezondheid. Vervolgens worden de brillen uitgedeeld aan spoedeisend medisch personeel, medewerkers en vrijwilligers in België, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Idealiter zouden wij doneren aan alle Europese landen, maar het is niet makkelijk om samenwerkingen aan te gaan met organisaties binnen heel Europa in een tijd zoals deze. Als je lid bent van vrijwilligersinitiatieven of van het Rode Kruis in Europese landen die we nog niet hebben kunnen bereiken, neem dan contact met ons op via responsibility@aceadandtate.com.

Om er zeker van te zijn dat de veiligheidsbrillen correct worden gedoneerd en gedistribueerd hebben wij de hulp ingeroepen van een notaris Mrs. Holdinga van Holdinga Matthijssen Kraak B.V.

Zij zal administratieve controles uitvoeren en het proces van donatie tot distributie valideren, om officieel te beoordelen dat Ace & Tate geen direct financieel voordeel behaalt uit het veiligheidsbrillen initiatief.

Onze veiligheidsbrillen worden geproduceerd via ons netwerk van productie partners in Shenzen. Onze partners werken nauw samen met leverancier en delen dezelfde kwaliteitsstandaarden, waaronder het belang van verantwoorde werkomstandigheden.

Ja, de veiligheidsbrillen hebben een CE-markering en zijn getest volgens de testspecificaties (normen) van EN 166: 2001.

Een CE-markering houdt in dan een product is beoordeeld door de fabrikant en wordt geacht te voldoen aan de EU-veiligheids-, gezondheids- en milieubeschermingseisen. Dit is vereist voor producten die overal ter wereld worden geproduceerd en vervolgens in de EU op de markt worden gebracht.

De veiligheidsbrillen zijn samengesteld uit twee componenten. De lenzen en de bril bestaan uit drie materialen. De lenzen zijn gemaakt van polycarbonaat, de bril is gemaakt van PVC en de hoofdband is gemaakt van elastiek. Polycarbonaat en PVC zijn beiden kunststoffen op basis van olie. Deze materialen worden standaard gebruikt in vele industrieen, inclusief de medische sector. Dit komt door de eigenschappen van het materiaal, daarnaast voldoen beiden aan de hygiënische normen van de medische sector.

De veiligheidsbrillen zijn gemaakt om hergebruikt te worden, indien de juiste manier van steriliseren wordt toegepast. Desalniettemin, de hevigheid en schaal van de crisis gaat gepaard met tijdstekort en heeft gelimiteerde middelen tot gevolg. Hierdoor is er een mogelijkheid dat de veiligheidsbrillen slechts eenmalig gebruikt zullen worden en mogelijk niet worden recycled.

Daarnaast, zijn wij niet betrokken in het 'end of life' stadium van de door ons geleverde veiligheidsbrillen en werkt medisch personeel samen met vrijwilligers momenteel onder zeer hoge druk. Dit betekent dat we het hergebruik of recycling van de veiligheidsbrillen niet kunnen garanderen.

De keuze voor het produceren van veiligheidsbrillen heeft als gevolg dat we een compromis moesten maken om een 'single use' medisch product te produceren, iets wat de wereld nu hard nodig heeft. Een compromis maken rondom onze duurzaamheidsdoelstellingen is niet iets wat we graag doen of licht opnemen. Desalniettemin was er behoefte aan een snelle oplossing, waardoor we niet in staat waren om genoeg onderzoek te doen naar een duurzaam alternatief van een medisch product dat voldoet aan alle wet- en regelgeving van de medische industrie. We hebben ervoor gekozen om snel te reageren op de huidige crisis en de gezondheid van het medisch personeel en vrijwilligers te priotiseren. Dit neemt niet weg dat we het grotere plaatje niet uit het oog verliezen.

Producten

Brilrecepten

Verzenden & retourneren

Services

Onderhoud

Verantwoordelijkheid

Our Response to COVID-19

Onze winkels

We heropenen een aantal van onze winkels met beperkte sevices. Kijk op de individuele winkelpagina's voor de aangepaste openingstijden en beschikbare services.

Meld je nu aan

Wees als eerste op de hoogte van Ace & Tate updates zoals onze nieuwste brillen, reminders voor oogmetingen, speciale collecties en feestjes bij jou in de buurt.


© 2020 Ace & Tate. Alle rechten voorbehouden.