FAQs

Veelgestelde vragen en antwoorden.

FAQs

Veelgestelde vragen en antwoorden.

Producten

We bieden een selectie brillen op sterkte en zonder sterkte aan, om in alle behoeften te voorzien. Hier is een kort overzicht. Als je niet kunt vinden wat je zoekt, neem dan gerust contact met ons op.

 • Zonnebrillen zonder sterkte

 • Brillen zonder sterkte

 • Enkelvoudige brillen

 • Enkelvoudige zonnebrillen

 • Multifocale brillen

 • Multifocale zonnebrillen

 • Beeldschermbrillen

Onze brillen worden ontworpen in ons hoofdkantoor in Amsterdam, en onze monturen zijn met de grootste zorg met de hand gemaakt van hoogwaardig materiaal, in gespecialiseerde fabrieken in Italië of China. Je kunt hier meer lezen over ontwerp- en productieprocessen.

Bij Ace & Tate houden we 't graag simpel. We ontwerpen onze brillen in-house en werken nauw samen met onze productiepartners, zodat we je brillen op sterkte vanaf € 110 kunnen aanbieden.

En hoe zit het met de extra's? Je vindt ze hier.

Al onze glazen worden in laboratoria gemaakt van lichtgewicht, schokbestendige kunststoffen en aangepast aan elke unieke sterkte. Ze hebben verschillende diktes — een index van 1.5, 1.6, 1.67 en 1.74. Afhankelijk van je sterkte selecteren wij de dikte die daar het beste bij past. Bij een index tussen 1.5 tot 1.67 zijn er geen extra kosten voor de dunste glazen.

Al onze glazen worden, zonder extra kosten, geleverd met antireflectie- en antikras-coatings en UV-bescherming. Als je onze Blue Light Filter wilt toevoegen aan je bril, kan dit voor € 25.

Lees hier meer over onze glazen en coatings.

Alle standaardglazen van onze zonnebrillen worden geleverd met zonnefilter 3. Perfect voor bescherming tegen de zon in het dagelijkse leven. We hebben een paar uitzonderingen in onze collectie die een zonnefilter 2 hebben. Dit zijn meestal de licht getinte glazen. We raden je aan deze niet te dragen als bescherming tegen de zon.

Zeg maar dag tegen vervelende schitteringen met onze Gepolariseerde Glazen. We werken met ‘s werelds beste lensfabrikanten en garanderen je 98% effectiviteit. Beter wordt het niet.

Al onze multifocale glazen worden geproduceerd door middel van een innovatieve, digitale slijptechniek. Hiermee kunnen we nauwkeurige, op maat gemaakte glazen slijpen voor jouw sterkte. Afhankelijk van je sterkte wordt de index (de dikte) van de glazen aangepast, voor het beste resultaat. Onze glazen zijn accuraat, comfortabel en minder breekbaar dan traditionele minerale glazen.

Onze multifocale brillen zijn beschikbaar met een sterkte (SPH) tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

Lees hier meer over onze multifocale glazen.

Blauw licht is een kleur in het zichtbare lichtspectrum met een korte golflengte, wat betekent dat het grotere hoeveelheden energie produceert. We worden er elke dag aan blootgesteld, vooral degenen die lange tijd buiten zijn of achter een scherm doorbrengen.

Om deze reden bieden wij glazen met een speciaal filter om je ogen te beschermen tegen dit blauwe licht.

Een Blue Light Filter toevoegen aan een nieuwe bril kost € 25 extra op de prijs van het montuur. Als je al een Ace & Tate bril hebt, kost het € 50 + € 25 om je glazen te voorzien van een Blue Light Filter.

Heb je geen bril op sterkte nodig, maar wil je toch profiteren van een bril met een Blue Light Filter? Dat kan bij ons. Met onze beeldschermbrillen raken je ogen minder snel vermoeid door digitale apparaten.

Lees hier meer over Blue Light Filter.

Blauw Licht Filter glazen hebben een heel subtiele blauwe tint, dus we raden aan om een donker of metalen montuur uit te kiezen als je je hier aan stoort — de blauwe tint valt het meest op in combinatie met transparante monturen.

Onze Blauw Licht Filter kan toegevoegd worden aan de volgende sterktes:

 • Metalen monturen met een sterkte tot +/- 6 dioptrie

 • Acetaat monturen met een sterkte tot +/- 7.5 dioptrie

We bieden het Blauw Licht Filter niet aan voor onze ultradunne glazen. In deze glazen zit namelijk al een ingewikkelde refractie technologie — en is er weinig ruimte over om andere features toe te voegen. Sorry!

Premium Glazen zijn onze verfijndste glazen ooit. Met een geupgrade anti-vuil coating gaan ze extra lang mee — en ze zijn ook nog eens ultra dun en licht. Hier vind je meer info.

Premium Glazen zijn beschikbaar voor alle sterktes, maar je hebt ze in ieder geval nodig bij voorschriften van +/-6.25 dioptrie of hoger.

Weet je niet zeker wat je sterkte is? Boek een gratis oogmeting of neem contact op met ons customer experience team, we helpen je graag!

Je kunt onze ultra dunne Premium Glazen krijgen bij iedere strerkte. Is je voorschrift +/- 6.25 dioptrie of hoger? Dan zul je onze ultra dunne Premium Glazen aan je montuur moeten toevoegen. Goed nieuws — onze Premium Glazen zijn voorzien van luxe coatings en gaan extra lang mee.

Geef je vrienden en familie iets wat ook echt gebruikt wordt én goed is voor hun ogen — een Ace & Tate gift card.

Kies een bedrag voor de gift card, en voeg het toe aan je winkelmand om te bestellen. Digitaal verstuurd via e-mail, je hoeft het alleen nog maar door te sturen of uit te printen (en schrijf er meteen een leuk kaartje bij). Ben je meer old school? De fysieke gift card is beschikbaar in onze winkels.

Alle gift cards zijn onbeperkt geldig, en zowel in de winkel als online te gebruiken.

Maak kennis met onze daily Contacts — premium daglenzen voor scherp zicht én comfortabele ogen. Sferische lenzen zijn wat je 'gewone' lenzen zou kunnen noemen en de meesten van ons hebben waarschijnlijk deze lenzen nodig. Torische lenzen daarentegen helpen meestal astigmatisme te corrigeren Onze lenzen zijn gemaakt door een van 's werelds meest toonaangevende lenzenleveranciers. Omdat ze voor 57% uit water bestaan houden ze je ogen gekalmeerd en gehydrateerd. All. Day. Long. Bovendien merk je door hun supergladde profiel niet eens dat je ze in hebt.

Bestel online een proefpakket van zes dagen of een pakket van 30 dagen. Lees hier meer.

Ja! Onze premium Torische Lenzen helpen astigmatisme te corrigeren – aangegeven door een cilindermeting in je lensrecept. Probeer ze uit met ons proefpakket van zes dagen of een pakket van 30 dagen. Lees hier meer.

Je kunt onze Lenzen alleen online bestellen (nog niet in onze winkels). Onze Lenzen zijn geschikt voor ervaren lenzen gebruikers met een geldig voorschrift van minder dan 12 maanden oud. Als je geen ervaring hebt met daglenzen adviseren we je om naar een gecertificeerde contactlensspecialist te gaan om je lenzen te laten opmeten. Lees onze handleiding over hoe je online Lenzen kunt bestellen hier.

Brilrecepten

Ja! We bieden altijd een kosteloze oogmeting aan. Boek online of in de winkel; laat je testen met onze eersteklas apparatuur en koop een nieuwe bril (of niet, ook geen probleem). Neem plaats bij een van onze gediplomeerde opticiens en laat ons het werk doen.

Lees hier meer over onze kosteloze oogmetingen.

Op basis van lokale richtlijnen kunnen we weer in alle landen en winkels oogmetingen uitvoeren. We houden ons aan strenge voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van iedereen te waarborgen. Zo verplichten we ons team om een mondkapje te dragen tijdens de oogmeting, en desinfecteren we alle apparatuur en materialen na elke oogmeting. Vind je dichtstbijzijnde winkel en boek.

Helaas kunnen wij je in onze winkels nog niet helpen om je lenzen op te meten — we doen ons best om deze service voor je op te zetten. Daarom raden wij je aan om voor nu naar een gecertificeerde contactlensspecialist te gaan.

Lees hier meer onze contactlenzen.

Nee, dat is geen probleem. Wij maken glazen met een sterkte (SPH) tussen -10.00 en +10.00 en een cilinder tussen -6.00 en +6.00.

Sterktes met een cilinder hoger dan -4.00 en +4.00 kunnen alleen in een van onze winkels worden besteld omdat we je pupilhoogte moeten meten.

We maken multifocale brillen met een sterkte tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

We bieden een selectie gratis glasindexen: 1.5, 1.6 en 1.67. Wanneer we je aangepaste glazen maken, beoordeelt ons team van experts wat de meest geschikte index is voor jou.

Zeker voor hogere sterktes zijn Dunne Glazen nodig. Je gaat ze zeker nodig hebben bij:

 • Metalen monturen met een sterkte van +/-6 dioptrie

 • Acetaat monturen met een sterkte van +/-7.5 dioptrie

Shop Brillen met hoge sterkte.

We bieden twee categorieën glazen, afhankelijk van je sterkte:

 • Enkelvoudige glazen corrigeren bijziendheid (myopie) of verziendheid (hypermetropie). Deze glazen hebben over het hele oppervlak dezelfde sterkte.

 • Multifocale glazen zijn perfect voor zowel dichtbij- als afstandscorrecties. In plaats van voortdurend van bril te wisselen kun je kiezen voor een bril met onze multifocale glazen.

Lees hier meer over onze multifocale glazen.

Absoluut. In 2019 hebben we onze multifocale glazen nog verder verbeterd en bieden we nu kwaliteitsglazen van een van de beste producenten in de branche.

Een multifocale bril inclusief glazen op sterkte kost € 350. Onze multifocale zonnebrillen kosten€ 400.

We bieden multifocale brillen met een sterkte (SPH) tussen -8.00 en +8.00 en een cilinder tussen -4.00 en +4.00.

Als je multifocale glazen nodig hebt, kun je beter naar een van onze winkels gaan als dat mogelijk is. Lees hier meer over multifocale glazen.

Geen probleem. We brengen hiervoor geen extra kosten in rekening.

Lees hier meer over veelvoorkomende oogcorrecties.

Je pupilafstand (PD) is de afstand in millimeters tussen het midden van je rechter pupil en het midden van je linker pupil.

Het is belangrijk om de juiste stand van je pupillen te bepalen, zodat ze overeen komen met het meest optimale deel van je glazen. Als je pupillen niet overeen komen met het juiste deel van het glas, kan dit teveel inspanning, vermoeidheid en andere ongemakken veroorzaken. Dit zal heftiger zijn naarmate je sterkte hoger is.

Als je in een van onze winkels een bril bestelt, meten onze verkoopmedewerkers je pupilafstand.

Als je online een bril bestelt gebruik dan hier onze snelle en eenvoudige meettool!

Ja. Dit zijn twee hele verschillende voorschriften en je kunt de één niet voor de ander gebruiken. Je kunt een gratis oogtest boeken in een van onze winkels — op dit moment alleen voor een brilrecept. We kunnen je op dit moment niet helpen met een lensrecept in onze winkels, maar we doen ons best om deze service voor je op te zetten. In de tussentijd kun je terecht bij een contactlensspecialist voor hulp en advies. Lees hier meer over voorschriften.

Technisch gezien hebben onze lenzen een basiscurve van 8.4mm, maar omdat ze een geavanceerd asferisch optisch design hebben zijn ze eigenlijk te vergelijken met andere populaire producten in de markt met een basiscurve van 8.5 tot 8.6mm — de zogenaamde ‘regular fit’.

Ace & Tate Contacts zijn ontworpen om 90% van de dragers van ‘regular fit’ lenzen te voorzien van comfortabele lenzen.

Ons advies? Probeer ze zelf eens uit.

Als je al een tijd geen lenzen meer gedragen hebt, hebben we hier een paar tips voor je. Als je geen ervaring hebt met daglenzen adviseren we je om naar een gecertificeerde contactlensspecialist te gaan om je lenzen te laten opmeten. Meer do's en don’ts bij het dragen van contactlenzen lees je hier.

Verzenden & retourneren

In sommige landen is het verzenden en retourneren gratis, en in andere landen is het verzenden gratis, maar het retourneren niet.

Kijk hier voor meer informatie over Verzenden & Retourneren.

De levertijd van je bril hangt af van je sterkte. Hoe hoger en complexer die is, hoe meer tijd onze specialisten nodig hebben voor je op maat gemaakte glazen.

Gemiddeld geldt een levertijd van 6-10 werkdagen voor alle enkelvoudige glazen op sterkte. Bij multifocale glazen en complexe sterktes kunnen dit 14 werkdagen zijn.

Zonnebrillen zonder sterkte gaan natuurlijk sneller. We proberen deze binnen 5 werkdagen bij je te bezorgen.

Lees hier meer over Verzenden & Retourneren.

Als je niet tevreden bent met je bril kun je deze altijd binnen 60 dagen terugsturen. Dit geldt ook voor een (zonne)bril op sterkte.

Voor contactlenzen geldt dat alleen producten die ongeopend zijn en waarvan de verzegeling niet is aangetast geretourneerd kunnen worden. Neem voor het retourneren van Contacts contact op via hallo@aceandtate.nl om een retourformulier aan te vragen bij ons team.

Bekijk hier ons 60 dagen retourbeleid.

Ja, nadat we je bestelling hebben ontvangen en zonder dat het product is omgeruild voor een alternatief, zullen we het aankoopbedrag en eventuele bezorgkosten zo snel mogelijk terugbetalen.

Bij een omruiling wordt de aankoopprijs van het omgeruilde product in mindering gebracht op de aankoopprijs van de geretourneerde bestelling.

Ja, we kunnen je montuur vervangen. Als het frame beschadigd of kapot is en de glazen zijn nog heel kun je hetzelfde montuur bestellen. Wij zorgen dan dat je glazen worden overgezet.

Let op: deze service is alleen beschikbaar als het montuur nog beschikbaar is en de glazen in het nieuwe montuur passen.

Je kunt je montuur laten vervangen vanaf € 110. Dit is de prijs van de bril zonder brilrecept.

Heb je de bril korter dan twee jaar geleden gekocht? Dan krijg je -€35 /£35 /-320 DKK kr. /-450 SEK kr /-CHF50 korting op de standaardprijs.

We bieden een garantie voor twee jaar op al onze producten. Als je een probleem met ons product hebt, neem deze dan mee naar één van onze winkels of neem contact met ons op. Samen met ons team zullen we ons best doen een goede oplossing te vinden.

Elke ervaring is natuurlijk anders, maar we hebben wel een algemene aanpak voor beschadigde brillen binnen de garantieperiode van twee jaar.

We kunnen je bril niet vervangen als één van de volgende punten voor je bril geldt:

 • Je bril is opzettelijk beschadigd of verwaarloosd

 • Je bril is niet goed of onzorgvuldig gebruikt

 • Je bril heeft normale slijtage en gebruikssporen

 • Je bril is beschadigd doordat hij niet schoongemaakt is zoals beschreven staat in onze gids

Als je bril na twee jaar beschadigd is, en hij valt niet meer te repareren, kunnen we hem helaas niet vervangen. Misschien is het dan toch echt tijd voor een nieuwe?

Services

Voel je je goed wanneer je de bril op hebt? Naar ons idee is dat het allerbelangrijkste. Maar om er zeker van te zijn geven we je een paar basisregels die je kunt volgen om de perfecte bril voor jou te vinden:

 • Je pupillen kijken door het midden van het glas

 • De glazen zijn niet veel breder dan je gezicht

 • We adviseren om een montuur te kiezen die je wenkbrauwen vrijlaat zodat al je gezichtsuitdrukkingen zichtbaar blijven

 • De bril mag niet van je neus glijden

Als je twijfelt helpen we je natuurlijk graag iets uit te zoeken. Probeer onze Ace & Tate Home Try-On service om je keuze een beetje gemakkelijker te maken.

Onze online service helpt je de juiste monturen te vinden met één simpele scan, waarmee je de monturen online uit kunt proberen. Je moet eerst de Ace & Tate Fitting Room-app downloaden om je scan uit te voeren, die een nauwkeurige 3D-scan van je gezicht maakt met behulp van de nieuwste face-mapping-technologie. Vervolgens wordt er een bril samengesteld die perfect bij je past. Meer weten? Lees verder.

We laten je virtueel de afgestelde monturen op je gezicht zien. Dus als je je bril eenmaal hebt ontvangen, kom dan zeker langs in een van onze winkels (of je plaatselijke opticien), zodat we je bril kunnen aanpassen aan de perfecte pasvorm.

Als je een nieuwe bril bestelt, kunnen wij deze op dezelfde dag voor je klaar hebben. Als je een schriftelijke kopie van je sterkte hebt of als je een bestaande Ace & Tate-klant bent, kunnen we je in al onze winkels helpen.

Wij kunnen de volgende glazen op dezelfde dag klaar maken:

 • Enkelvoudige brillen tussen -6,00 en +4,00 en een cilinder tot -2,00

 • Enkelvoudige zonnebrillen, maar voor een kleiner sterktebereik. We raden je aan om vooraf de winkel te bellen om erachter te komen of we je kunnen helpen

We kunnen het volgende niet voor je doen:

 • Multifocale brillen dezelfde dag leveren. Dit is een specialistisch vakgebied wat door onze glazenleverancier wordt gemanaged

 • Enkelvoudige brillen als we geen voorraad hebben van je glazen op sterkte. Je kunt de winkel altijd vooraf even bellen om te controleren of we de glazen hebben!

We brengen € 25 extra in rekening voor deze service. Goed om te weten: als je besluit om de bril terug te sturen wordt het extra bedrag voor de Same Day service niet terugbetaald.

Lees hier meer over het bestellen en leveren van de bril op dezelfde dag.

Soms zit je nieuwe bril niet zo goed op je gezicht wanneer je ‘m net hebt ontvangen. Hier moet je opletten bij een slecht passend montuur:

 • Je wordt duizelig als je de bril draagt

 • De bril glijdt van je neus af

 • De pootjes zitten niet volledig op de oren

 • Er zijn drukpunten op de verkeerde plekken, bv. op je slapen (te strak of te los)

 • De neuspads verdelen de druk niet gelijkmatig (ze zitten niet recht)

Dit kan allemaal eenvoudig worden aangepast. Als je je bril in een van onze winkels koopt, stellen onze medewerkers de bril goed af — maar kom gerust terug als er nog een paar aanpassingen nodig zijn.

Als je je bril online bij Ace & Tate koopt kunnen we je montuur kosteloos en zonder afspraak in al onze winkels aanpassen. Loop gerust even binnen.

Als je niet in de buurt van een van onze winkels woont, ga dan langs bij een opticien in de buurt. De meeste opticiens helpen je graag tegen een kleine vergoeding.

Lees hier meer over het aanpassen en afstellen van brillen.

Soms wil je gewoon nieuwe glazen, in plaats van een heel nieuw montuur. Het vervangen van oude glazen door nieuwe wordt “reglazing” genoemd. Je moet je glazen waarschijnlijk vervangen als ze beschadigd zijn of als je een nieuwe sterkte nodig hebt.

Onze medewerkers kunnen je Ace & Tate glazen in alle winkels vervangen, maar bel even van tevoren om te vragen of ze je sterkte op voorraad hebben. Dat bespaart je een nodeloos bezoekje.

Als je niet in de buurt woont, neem dan contact op met onze klantenservice. Dan zorgen we er samen voor dat je Ace & Tate bril wordt teruggestuurd om de glazen te vervangen.

Lees hier meer over het vervangen van glazen.

We hebben heel veel winkels! Je kunt onze collectie in de winkel kopen en (altijd) profiteren van een gratis oogmeting en van gratis stijladvies van ons winkel team. Bovendien kun je je bril kosteloos laten aanpassen. Je kunt zelfs op dezelfde dag nieuwe glazen bestellen en laten maken.

Zoek hier een winkel bij jou in de buurt.

Je zorgverzekering vergoedt misschien brillen en lenzen. Voordat je brillen bij Ace & Tate koopt, kun je het beste bij je zorgverzekeraar navragen of deze voor vergoeding in aanmerking komen. Dit is volledig afhankelijk van je verzekeraar en welke (aanvullende) verzekering je hebt.

Je kunt alleen met creditcards en betaalpassen betalen.

Wanneer je een bril hebt en wilt ontdekken wat de sterkte van je huidige bril is kun je gebruik maken van onze brilrecept checker. Scan je bril door je telefoon en computer te gebruiken en wij zullen alle belangrijke cijfers met je delen.

Onderhoud

We hebben allemaal af en toe een beetje liefde en aandacht nodig, je bril ook. Dan ziet ‘ie er beter uit en gaat ‘ie langer mee. Je bril heeft elke dag veel te verduren, dus waarom geef je hem niet een beetje extra zorg?

Onze cleaning kit heeft alles wat je nodig hebt om je bril zo lang mogelijk als nieuw te houden.

De set bestaat uit een schoonmaakdoekje, een spuitflesje met een dop van bamboevezels en 100% natuurlijke reinigingsvloeistof (30 ml). Bovendien kun je in al onze winkels de flesjes onbeperkt gratis navullen.

Lees hier onze handleiding voor het reinigen en verzorgen van je bril.

Heb je je multifocale bril al? Lees het volgende goed door en voordat je het weet ben je helemaal aan je bril gewend.

1. Ga naar huis

Relax, neem een tussendoortje, lees een boek. Wen aan de verschillende dieptes en ervaar hoe je multifocale bril aanvoelt, maar doe dit thuis. Veiligheid voorop.

2. Beweeg veel — met je hoofd dan

Richt je neus op de verschillende dingen waar je naar kijkt en houd je kin omhoog wanneer je iets leest. Op die manier gebruik je altijd het juiste gedeelte van het glas.

3. De perfecte pasvorm

Je bril zit misschien nog niet meteen perfect. Het is belangrijk dat je door het juiste gedeelte van het glas kijkt, dus kom langs in een van onze winkels en we stellen de bril meteen voor je af, helemaal gratis.

4. Voelt het gek?

Het komt wel eens voor dat je zicht een beetje wazig is bij de randen van het glas. Het duurt soms een paar dagen of zelfs een paar weken om hier aan te wennen, maar maak je geen zorgen, dit hoort erbij.

Nog steeds niet goed? Als je na twee weken nog steeds niet gewend bent aan je bril, kom dan gerust langs in een van onze winkels en we maken de nodige aanpassingen. Nogmaals, dit is helemaal gratis.

Het kan zijn dat je even moet wennen aan je nieuwe bril. Het kan twee weken duren voordat je ogen zich volledig aan je bril hebben aangepast. Je kent je ogen zelf het beste dus als je meer dan alleen opstartproblemen hebt neem dan contact met ons op en we zullen je het beste advies geven.

Let op: Draag je bril niet als je er niet scherp mee kunt zien. Dat kan gevaarlijk zijn.

Omdat elk montuur en gezicht een andere vorm heeft, moeten we misschien het montuur aanpassen om de glazen op de juiste plek ten opzichte van je ogen en oren te krijgen.

Lees hier meer over het afstellen van je bril.

Verantwoordelijkheid

Nee, onze monturen zijn niet echt duurzaam omdat we voor de productie, het vervoer en de winkelverkoop fossiele brandstoffen moeten gebruiken. We maken grote vorderingen met de productie van brillen van 100% biologisch afbreekbaar en recyclebaar acetaat. In 2019 begonnen we dit “bio-acetaat” voor het eerste te gebruiken en sindsdien brengen we voortdurend meer kleuren op de markt. Je kunt in onze webshop filteren om de monturen te vinden die biologisch afbreekbare acetaat bevatten. Bekijk het hier.

Verpakking nam in 2017 50% van onze ecologische voetafdruk in beslag. Het was direct duidelijk dat we dat moesten verbeteren. We hebben enkele belangrijke wijzigingen aangebracht door onze katoenen draagtassen, brillenkokers en doekjes opnieuw te ontwikkelen. Verder gebruiken we geen onnodig verpakkingsmateriaal meer en zijn we overgestapt op gerecycled en recyclebare materialen.

Hieronder vind je onze eenvoudige principes voor het ontwerpen van onze verpakkingen, waarbij we ons focussen op bescherming en functionaliteit:

 • Verminder en verwijder alle verpakkingen die niet functioneel zijn

 • Hergebruik en vervang verpakking voor eenmalig gebruik door verpakking die je vaker kunt gebruiken

 • Recycle: gebruik afval- of restmateriaal voor onze verpakking, en verminder complex materiaal om het recyclen gemakkelijker te maken.

Lees hier meer over onze verpakkingen.

Er zijn geen dieren geschaad bij het maken van onze monturen, doekjes of verpakkingen. We zijn bezig met een nieuwe brillenkoker zonder lijm. Die wordt in 2020 geïntroduceerd, zodat alle producten echt veganistisch zijn. We hopen in 2020 een door PETA goedgekeurd veganistisch bedrijf te worden.

Gewoon acetaat is gemaakt van cellulosekorrels, op basis van houtpulp of katoen. De cellulose is gemengd met een pigment en een op olie gebaseerd plastificeermiddel om de strakke, duurzame acetaatplaten te maken waar de meeste van onze monturen van zijn gemaakt.

Bio-acetaat daarentegen is gemaakt met een biogebaseerd plastificeermiddel. Hierdoor is het materiaal biologisch afbreekbaar (na 115 dagen in een industriële omgeving), maar niet composteerbaar. Het heeft een kleinere ecologische voetafdruk en vermindert onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare grondstoffen.

Ten slotte is het materiaal gemakkelijker recyclebaar dan gewoon acetaat.

Is je montuur kapot? Afhankelijk van het probleem valt dit mogelijk binnen de garantie van twee jaar. Neem contact op met onze klantenservice of met onze medewerkers in de winkel, zij zullen je verder helpen.

Als je een nieuwe sterkte hebt, maar je wilt je huidig montuur houden, dan kun je gewoon je glazen vervangen vanaf € 50.

Geen behoefte meer aan je bril? Ga naar Reframe.

Met Reframe kun je brillen kopen die minder slecht zijn voor het milieu. Het is een van de stappen op onze weg om een nog verantwoordelijker bedrijf te worden #wereworkingonit.

Reframe heeft twee delen: ten eerste verzamelen we je versleten Ace & Tate-brillen en renoveren en polijsten we deze zodat ze klaar zijn voor een tweede leven. Vervolgens verkopen we de opgeknapte brillen weer in geselecteerde winkels.

Deze unieke collectie van pre-owned monturen en bijzondere modellen uit ons archief vind je in gelimiteerde oplagen op Depop. De collectie wordt continu aangevuld dus check Depop regelmatig voor updates. Shop brillen en zonnebrillen die zo goed als nieuw zijn, voor een scherpe prijs.

Our Response to COVID-19

We denken altijd aan de veiligheid van ons team en van onze klanten, en dragen ons steentje bij aan het verminderen van de verspreiding van het Coronavirus. Meer over onze maatregelen en het laatste nieuws vind je op onze COVID-19-pagina.

Onze winkels
An Ace&Tate storefront

Bezoek onze winkels voor de gehele collectie, stijladvies of een gratis oogmeting. Meer info over openingstijden en beschikbare service bij jou in de buurt vind je op de individuele winkelpagina.

Alle winkels
Er komen goede dingen jouw kant op

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Ace & Tate — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!