Kwaliteit

Wat en waar we ook produceren, we zorgen er altijd voor dat onze producten van hoge kwaliteit zijn.

We leggen de lat hoog

Materialen van hoge kwaliteit en de juiste productiemethodes staan centraal bij alles wat we doen. Je bril heeft veel te doorstaan, dus willen we er zeker van zijn dat ’ie het aan kan.

neil satin silver

De meeste van onze brillen worden gemaakt van acetaat — een materiaal wat doorgaans wordt gebruikt om brillen mee te maken. Het is sterk, flexibel en gaat lang mee. De rest wordt gemaakt van metaal (samengesteld of titanium). Je kunt hierover meer informatie vinden op onze Productpagina.

Onze brillen worden met de hand gemaakt door toegewijde partners en volgen een lange procedure — dit zijn zo’n honderd stappen over een periode van drie maanden. De combinatie van automatische en handmatige stappen zorgen ervoor dat jij er met je bril altijd op je best uitziet.

Core quality team

We hebben sinds kort een team opgezet om te garanderen dat wat we ook doen, kwaliteit voorop staat.

Gevestigd in ons hoofdkantoor in Amsterdam, zorgt deze groep perfectionisten ervoor dat tijdens het hele productieproces de kwaliteit gegarandeerd wordt. Hun doel is om continu het proces te verbeteren en eventuele fouten te voorkomen.

quality gino illustration

Onze checklist

We hebben een checklist samengesteld om de kwaliteit bij elke stap in het proces te kunnen controleren. We checken alles, van de eerste schets tot het eindproduct.

Samen met QIMA controleren we de supply chain. Zij bieden een aan ons aangepaste kwaliteitscontrole, zoals bijvoorbeeld het testen van kwaliteit en prestatie, maar ook laboratoria.

Dit zijn de vijf fases en de dingen die we controleren:

5 quality check steps - infographic

  • Design — Technische Tekening: Iemand uit ons product design team creëert, op basis van een eerste tekening, een digitale schets van het montuur, met alle juiste afmetingen. Vervolgens maken we een 3D-print van het montuur, en zodra we helemaal tevreden zijn sturen we de technische tekening naar de leverancier.

  • Prototype — Technische Oplossingen: Zodra we ons eerste prototype ontvangen, controleren we de fit, vorm en afmetingen. Als iets niet klopt, kunnen we dat in deze fase nog aanpassen.

  • Foto sample — Productie Test: De tweede sample wordt gemaakt in alle kleuren die we uiteindelijk zullen verkopen. Ook hier geldt, als er nog aanpassingen moeten worden gedaan (dit is meestal het geval), is dit het moment om de leverancier onze feedback te geven.

  • Pre-shipment sample — Kwaliteitscontrole: Voordat we een grote bestelling gaan plaatsen, wordt er een laatste sample naar ons hoofdkantoor gestuurd — op dit moment zouden er geen tot weinig aanpassingen meer nodig moeten zijn. Het supply chain team wordt er nu bij betrokken, om de bulk bestelling goed te keuren.

  • Bulk — Final Quality Check: Gedurende dit proces houdt het product development team het proces goed in de gaten, zij controleren alle informatie om te verzekeren dat alles volgens plan verloopt.

We zijn hier niet alleen voor de show

We believe that good design isn’t just about looking great, it’s about seeing clearly too. 

Don’t worry about choosing  extra lenses or coatings. We work with some of the best laboratories in the world to make the right lenses for you. No matter your prescription, we’ll automatically offer you the best option, without any pricey surprises afterwards.

Onze winkels
An Ace&Tate storefront

Bezoek onze winkels voor de gehele collectie, stijladvies of een gratis oogmeting. Meer info over openingstijden en beschikbare service bij jou in de buurt vind je op de individuele winkelpagina.

Alle winkels
Er komen goede dingen jouw kant op

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Ace & Tate — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!