Factory Visit Logo's
Onze Fabrieken

We werken alleen met fabrieken die onze waarden delen als het gaat om kwaliteit en integriteit. Het is vrij simpel: als er iets niet klopt met de fabriek, is het geen match voor ons.
We Werken Samen
Gedurende de jaren hebben we een sterke band opgebouwd met onze partners. We voeren geregeld audits uit en bezoeken elke fabriek regelmatig, om zo tot wederzijds vertrouwen en respect te komen.

We werken ook samen met QIMA, zij doen alle technische dingen voor ons. Ze voeren zowel kwaliteitscontroles als audits uit om de prestaties, sociale verantwoordelijkheid en kwaliteitsmanagementsystemen te meten. We gebruiken deze informatie om verbeteringen aan te brengen in de gehele supply chain.

We houden ons aan een aantal regels wanneer we op zoek zijn naar nieuwe samenwerkingen met fabrieken en leveranciers. Zo moeten ze aan de volgende richtlijnen voldoen:
  • Veel ervaring — bewezen technische vaardigheden en kwaliteitscontrole.
  • Eerlijke prijzen en transparantie — we werken alleen met fabrieken waar wij, en onze auditors, op elk moment langs kunnen komen.
  • Bewijs van maatregelen op sociaal gebied en op het gebied van het milieu — duidelijke veiligheidsregels, het gebruik van duurzame energie en recycling initiatieven
Lees meer over onze fabrieken en leveranciers op onze Responsibility-pagina.
Factory Visit Lenses
Fabrikanten & Leveranciers
Wat is eigenlijk het verschil tussen een fabrikant en een leverancier?
  • Onze toeleveringspartners (leveranciers) kopen en leveren grondstoffen, componenten en lenzen. Ze leveren de onderdelen die we nodig hebben om een bril te maken.
  • Onze productiepartners (fabrikanten) produceren de brillen en zetten de lenzen erin met behulp van door de leveranciers geleverde onderdelen.
Duidelijk toch?
Dicht Bij Huis
Ace & Tate HQ, Amsterdam (NL)
We zijn trots op onze designers op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ze overzien het hele designproces — van moodboards en onderzoek naar materialen, schetsen maken, tot pas- en kwaliteitscontroles. Ze praten ook met onze partners in Italië en China, waar ze op fabrieksbezoek gaan. En ja, we zijn jaloers op ze dat zij daarnaartoe mogen.
Verzending & Verpakking, Noord-Brabant (NL)
Dit zijn onze bezorgingsexperts. We werken al vanaf het begin samen en ze doen er altijd alles aan om onze producten veilig en wel bij onze klanten te bezorgen. Ze lachen best vaak om de namen van onze monturen (en de kleuren), maar eerlijk gezegd, doen wij dat zelf ook.
Verder Van Huis
ultra-thin-lenses-174-metal-frames
Leveranciers Van Onze Glazen
Om de groeiende vraag aan te kunnen, werken we met verschillende leveranciers als het gaat om de brillenglazen. Onze Nederlandse leverancier is een familiebedrijf met meer dan 100 jaar ervaring in de industrie.

Onze andere leverancier, een Japans bedrijf, is gevestigd in Thailand. Ze zijn al decennialang gespecialiseerd in het vervaardigen van hoogwaardige brillenglazen, dus het is terecht dat ze tot de top drie lensfabrikanten van de wereld behoren.

Op bezoek gaan bij beide leveranciers is geen straf — of we nu langskomen voor koffie en stroopwafels of van de zon genieten in Thailand (terwijl we ook aan het werk zijn, natuurlijk).
Polarised Sunnies Cart
Fabrikanten Van Onze Monturen
Voor onze monturen werken we het meest samen met fabrikanten uit Treviso (Italië) en Shenzhen (China): dit zijn de beste plekken op de wereld als het gaat om het produceren van brillen. Sinds kort werken we ook samen met een fabrikant uit Siem Reap (Cambodja). We zijn in Italië gestart met produceren, maar om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag hebben we onze productie in 2017 uitgebreid naar China. Wereldwijde supply chain-problemen in het begin van 2020 hebben ervoor gezorgd dat we ook zijn gaan werken met een fabriek in Cambodja, waar een van onze Chineze partners eigenaar van is.

De leveranciers van onze grondstoffen bevinden zich ook in de buurt, dus het is niet nodig om de materialen de hele wereld over te sturen. Bekijk onze Leverancier Code of Conduct om te zien hoe we ervoor zorgen dat onze leveranciers aan onze normen voldoen.
product-factory
Treviso, Italië
Treviso is een regio in het noorden van Italië met een rijke geschiedenis als het gaat om het produceren van brillen van topkwaliteit. Dit is waar we zijn begonnen met het produceren van onze monturen, en we werken nog steeds met hen samen. Ze doen graag zaken onder het genot van verse pasta en prosecco — daar zeggen wij natuurlijk geen nee tegen.

Omdat we hard gegroeid zijn, was het lastig voor hen om de productie bij te houden. Daarom hebben we besloten om andere leveranciers te gaan zoeken. Door de druk te verlagen bij één bedrijf, kunnen we blijven voldoen aan onze kwaliteitseisen, terwijl we onze klanten tevreden houden.

neillarge-satin-silver
Shenzhen, China
Shenzhen is een hoog gewaardeerd centrum als het gaat om de productie van brillen. Je kent het misschien als dé locatie voor smartphones — en juist die detailgerichte, zeer technische vaardigheden zijn precies wat we nodig hebben bij het produceren van een bril. We werken met drie fabrieken in Shenzhen, elk met een eigen specialisatie: acetaat, metaal (inclusief titanium) en combiframes. Bekijk onze Code of Conduct om te zien hoe we ervoor zorgen dat onze leveranciers aan onze normen voldoen.JPG 300dpi-BIO STILLLIFE TINTED RECYCLE+BIO REFRESH 5
Siem Reap, Cambodja
De brillenindustrie is een van de industrieën die geraakt is door supply chain-problemen in het begin van 2020. Hierdoor kwamen onze partners in Italië en China onder druk te staan, en hadden we extra capaciteit nodig om aan de vraag bij te kunnen houden. We hebben geluk dat een van onze Chineze partners zijn productie heeft uitgebreid naar Cambodja, waardoor we brillen kunnen blijven produceren volgens onze vertrouwde normen. Daar kregen we een extraatje bij: deze moderne productiefaciliteit heeft duurzaam produceren hoog in het vaandel staan. Het schuine dak is ontworpen om zonne-energie op te vangen en regenwater af te voeren in een enorm bad waar wel 680.000 liter gerecycled water in past — genoeg om de productie vier maanden lang te laten draaien.

Zoals bij elke nieuwe productiesamenwerking hebben we grondige auditprocessen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat de fabriek aan de internationaal erkende standaarden voldoet die in onze Leverancier Code of Conduct staan.


Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor de laatste Ace & Tate updates.