Retourbeleid

Niet 100% tevreden over je aankoop? We geven je 30 dagen om een beslissing te maken. Houden of terugsturen: het is aan jou.

Niet jouw ding? Geen probleem!

Als je niet helemaal tevreden bent met je nieuwe bril, kun je ‘m binnen 30 dagen terugsturen om je volledige aankoopbedrag terug te krijgen. Dit geldt voor zowel (zonne)brillen met als zonder voorschrift en accessoires — ongeopend en onbeschadigd, waar mogelijk.

Hoe je retourneert

Neem contact op met ons customer experience team om je retourlabel te ontvangen. Onthoud dat dit gratis is in de meeste landen maar dat je in sommige gevallen een toeslag moet betalen (lees onze Verzending & Retourneren pagina voor meer info). Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen verwerken we dit in ons systeem en betalen we je zo snel mogelijk het aankoopbedrag terug. Als je wilt kun je ook je bestelling retourneren of omruilen in een van onze winkels.

En hoe zit het met Ace & Tate Contacts?

Ons retourbeleid geldt ook voor bestellingen van proefpakketten en het 30-pack van Contacts, indien ze ongeopend en onbeschadigd zijn. Neem voor het retourneren van Contacts contact op via hello@aceandtate.com om een retourformulier aan te vragen bij ons team.

envelop

Onze winkels

We heropenen een aantal van onze winkels met beperkte sevices. Kijk op de individuele winkelpagina's voor de aangepaste openingstijden en beschikbare services.

Meld je nu aan

Wees als eerste op de hoogte van Ace & Tate updates zoals onze nieuwste brillen, reminders voor oogmetingen, speciale collecties en feestjes bij jou in de buurt.