Introducing Acetate Renew
Nog niet helemáál gerecycled.
JPG 300dpi-AW22 Packshots TIFF-2
Maar met 28- zijn we al een heel eind.
Maak kennis met het nieuwste innovatieve materiaal voor duurzame brillen. Acetate Renew vervangt fossiele materialen door gecertificeerd gerecycled materiaal. Het is op dit moment de beste stap naar échte circulariteit, we verminderen onze ecologische voetafdruk en gebruiken minder niet-hernieuwbaar materiaal dan traditioneel acetaat — terwijl we dezelfde look en feel behouden.
Bobby, Bobby Large en Rosa in Acetate Renew.
JPG 300dpi-AW22 Packshots-3
Bobby
JPG 300dpi-AW22 Packshots-2
Bobby Large
JPG 300dpi-AW22 Packshots-1
Rosa
acetate renew closeup
Ons meest duurzame materiaal ooit
Acetate Renew is een duurzamer alternatief voor celluloseacetaat. Net als traditioneel acetaat is het gemaakt van duurzaam geproduceerde houtpulp, maar gecombineerd met gecertificeerde gerecyclede kunststoffen in plaats van fossiele brandstoffen. Vervolgens combineren we de vlokken van celluloseacetaat met bio-weekmakers om het duurzame acetaat te creëren.
Een nieuwe manier van recyclen
Acetate Renew is gemaakt met Eastman's Carbon Renewal Technology. Met een moleculair recyclingproces breken ze lastig te recyclen kunststoffen af tot op moleculair niveau. Dit wordt vervolgens gecombineerd met duurzaam geproduceerde houtpulp om nieuw acetaat te maken van dezelfde kwaliteit als het traditionele materiaal.
Samenstelling van acetaat
42% cellulose, FSC of PEFC gecertificeerde chain of custody
28% ISCC PLUS-gecertificeerde gerecyclede inhoud
30% bio-weekmaker
We zijn op een missie om onze producten en verpakkingen zo circulair mogelijk te maken. Lees ons Responsibility Report voor een gedetailleerde uitleg over Acetate Renew, de Hard Case en andere onderzoeken en projecten waar we aan werken.
Onze winkels
An Ace&Tate storefront

Bezoek onze winkels voor de gehele collectie, stijladvies of een gratis oogmeting. Meer info over openingstijden en beschikbare service bij jou in de buurt vind je op de individuele winkelpagina.

Alle winkels
Er komen goede dingen jouw kant op

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Ace & Tate — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!