Gids voor onze bril maten

Hoe je het ook wendt of keert — er is een montuur voor elk gezicht. Kom erachter welke maat de juiste is voor jou.

Shop jouw maat

Welke maat bril heb ik nodig?

Dus, je wilt een nieuwe bril, maar de juiste maat kiezen is lastig? Met deze drie tips kom je erachter.

Kies uit verschillende maten

We bieden brillen aan in Small, Regular, Large en Extra Large. Scroll naar beneden om het verschil te zien - ons model heeft een klein gezicht en draagt Small, Medium en Large. Nog steeds niet zeker? Probeer brillen thuis uit met onze Home Try-On service of probeer ze online uit met onze Fitting Room service.

Check de breedte van het montuur

We noemen dit — de jukbeen check. Plaats je vinger tussen je jukbeen en het montuur. Je vinger zou zonder wringen moeten passen. En er moet ook weer niet te veel ruimte overblijven.

Check de lengte van het montuur

De tempels, het onderdeel van het montuur achter je oren, zouden precies goed moeten zitten. Dat betekent lekker knus rond de oren, maar ook weer niet te strak. Zorg er ook voor dat ze niet te ver naar achteren uitsteken.

Yes, je hebt de juiste maat bril gevonden.

Nu nog je favoriete stijl uitkiezen.

Onze winkels
An Ace&Tate storefront

Bezoek onze winkels voor de gehele collectie, stijladvies of een gratis oogmeting. Meer info over openingstijden en beschikbare service bij jou in de buurt vind je op de individuele winkelpagina.

Alle winkels
Er komen goede dingen jouw kant op

Wees als eerste op de hoogte van alles bij Ace & Tate — denk aan events, nieuwe producten en speciale releases. Ja, er komen goede dingen aan!