Meet Je Pupilafstand

Wil je goed door je bril kunnen kijken? Dan is het belangrijk om je pupilafstand te weten — ook wel bekend als PD. Het lijkt misschien technisch, maar we leggen je stap voor stap uit hoe je achter je pupilafstand komt.

Wat Is Pupilafstand?

Je pupilafstand (PD) is de afstand tussen het middelpunt van je rechterpupil tot het middelpunt van je linkerpupil, gemeten in millimeters. Zonder je pupilafstand kunnen wij je bril niet maken, want met dit nummer zorgen wij er voor dat je altijd door het goede gedeelte van de glazen kijkt.

Pupillary Distance Gino

Hoe kom je aan je PD?

Wanneer je in een van onze winkels bent, zullen onze retail assistants in een handomdraai je PD meten. Maar wanneer je online aan 't shoppen bent en je hebt geen idee wat je PD is, dan hebben we daar ook iets voor.

Je kunt gewoon verdergaan met het bestellen van je nieuwe bril op onze website. Zodra wij je bestelling hebben ontvangen, sturen wij je een e-mail met een link naar onze online PD tool — dit is de snelste manier om achter je PD te komen.

Je hebt alleen een laptop of telefoon met camera nodig, samen met een (bank)pasje, en je geduld om een paar simpele instructies te volgen — scroll naar beneden voor meer informatie. Zodra je PD is gemeten zullen we dit automatisch aan je bestelling toevoegen en gaan we aan de slag met je bril.

Goed om te weten: Als je onze online PD tool nodig hebt om achter je PD te komen, laat dan de velden voor de pupilafstand gewoon leeg wanneer je je brilrecept invult tijdens het afrekenen. En houd je inbox in de gaten, want we sturen je meteen een e-mail.

Waarom Is Dit Belangrijk?

Als de PD in je bril niet klopt, kan je last krijgen van je ogen of vermoeid raken. Of je ziet gewoon niet goed. Hoe hoger je sterkte, hoe groter de impact van een incorrecte pupilafstand.

Je ogen zouden door het beste gedeelte van je glazen moeten kijken en omdat je pupillen zich in het midden van je oog bevinden, nemen we dat centrale punt altijd in ogenschouw.

Dus, meten is weten! Vergeet niet dat je altijd contact met ons kunt opnemen als 't niet helemaal goed voelt.

Hoe Meet je je PD

Gebruik onze tool om op de snelste manier achter je PD te komen. Zorg dat je je laptop of telefoon (met camera) bij de hand hebt en volg deze instructies:

 1. Leg je telefoon of computer op een stabiele ondergrond in een goed verlichte ruimte.

 2. Zet het volume van je telefoon of computer aan, zodat je de instructies kunt horen.

 3. Kijk rechtstreeks in de camera, dus niet naar jezelf.

 4. Doe je bril af, mocht je die dragen.

 5. Pak een pasje met een magneetstrip (bijv. een bankpasje). Pasjes met een lichte kleur werken het beste.

 6. Klik op 'start scan' — zorg er voor dat je hier toestemming tot hebt gegeven, anders werkt dit niet.

 7. Houd het pasje vast in het bovenste hoekje en houd 'm plat tegen je voorhoofd. Misschien vragen we je om het pasje net anders te houden.

 8. Wanneer je dit gedaan hebt, heb je je PD. We voegen het automatisch toe aan je bestaande bestelling.

Een Paar Tips

 • De afstand tussen je pupillen is één getal, maar voor de PD per oog moet je dit getal halveren. Bijvoorbeeld: als je PD 60 mm is, is je PD voor je rechteroog 30 mm en die voor je linkeroog ook 30 mm.

 • Het is geen probleem als het niet lukt om tot een rond getal te komen wanneer je je PD halveert — zolang je op de dichtstbijzijnde 0,5 mm uitkomt is het goed. Bijvoorbeeld: als je PD 60,5 mm is, vul dan 30 mm in voor je rechteroog, en 30,5 mm voor je linkeroog. Dit komt best vaak voor, we weten wat we moeten doen zodra dit voorkomt.

 • De gemiddelde PD is ongeveer rond de 58-68 mm. Als die van jou hier buiten valt, of als je sterkte hoger is dan +/- 6 SPH, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

 • In de buurt van een van onze winkels? Kom gerust langs, dan meten we meteen je PD voor je op.

Onze winkels

We heropenen een aantal van onze winkels met beperkte sevices. Kijk op de individuele winkelpagina's voor de aangepaste openingstijden en beschikbare services.

Meld je nu aan

Wees als eerste op de hoogte van Ace & Tate updates zoals onze nieuwste brillen, reminders voor oogmetingen, speciale collecties en feestjes bij jou in de buurt.